Commissie

De commissie Kwaliteit & Veiligheid bestaat uit 5 personen.

Vanuit het bestuur zitten Diana Boertien en Eveline Bloks in de commissie. Daarnaast hebben Olga Korink, Cynthia Reith en Alexandra Daniëlle Vader zich als vrijwilligers zich aangesloten bij de commissie.

 

Alexandra Danielle Vader – Eigenaar van Studio Aeris en moeder van Teije. Begin 2004 ben ik gestart met paaldansen en was ik, zoals je vaker hoort, direct verkocht. Hobby werd sport, sport werd een steeds grotere passie, en deze passie werd eind 2012 officieel mijn fulltime baan. Vanaf dat moment liep ik er steeds vaker tegenaan dat er geen richtlijnen zijn voor veiligheid in studio’s en kwaliteit van lessen, geen basis of overkoepelend orgaan waar docenten of studio’s op kunnen terugvallen. Dus toen de kans voorbij kwam om me hiervoor in te zetten via de commissie k&v, ben ik daar direct voor gegaan. Samen kunnen we zorgen voor een veilige én kwalitatief goede paalsport voor iedereen! 

Cynthia Reith – Mijn carrière begon als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. In 2006 volgde ik mijn eerste paaldansles en al snel gaf ik zelf ook les op verschillende locaties. In 2011 heb ik Fitness Adventure opgericht waar paaldansen een onderdeel van is. Mijn motivatie om in de commissie k&v te gaan is mijn liefde voor deze mooie sport.  Ik heb zelf meerdere keren te maken gehad met palen die gebreken hadden. In tegenstelling tot de verplichte controle op sportmaterialen in gymzalen en sporthallen is er voor paalsport studio’s nog niks officiëel geregeld. Maar ook voor de particulier wil ik me hard maken zodat je als consument ook precies weet waar je op moet letten als je een paal koopt.

Olga Korink – Één van de grondleggers van de sport in Nederland en vanzelfsprekend daardoor erg betrokken bij de ontwikkelingen. Inmiddels ruim 20 jaar ervaring. Naast lesgeven zijn ondertussen ook jureren en organiseren een passie geworden.

 

Na analyse van de enquête zal de commissie in gesprek treden met de werkgroepen. De werkgroepen bestaan uit paalsport-instructeurs en/of studio-eigenaren. Daarnaast zullen er -afhankelijk van het thema en de behoefte- gasten aansluiten zoals bijv. een materiaalexpert. Opgeven voor de werkgroep kan door te mailen naar info@paalsportbond.nl. Het verschil tussen de commissie en de werkgroepen is dat de werkgroepen enkel meedenken, waar de commissie ook het praktische werk verzet zoals het verzamelen en verwerken van informatie.

Reageren is niet mogelijk