Algemene informatie

Jaarlijks organiseert Paalsport Bond Nederland het Nederlands Kampioenschap Aerial & Paalsport, wat plaatsvindt in Sporthal De Slagen te Waalwijk. Het evenement is ondertussen uitgegroeid tot een volledig weekend. Naast de al jaren bekende Pole Sports competitie zijn sinds 2018 ook de competities Ultra Pole, Para Pole en Artistic Pole geïntegreerd in het NK en sinds 2019 Aerial Hoop als eerste discipline in de Aerial Sports. Benieuwd naar beeldmateriaal van de competities en meer informatie? Klik hier!

De crème de la crème van paaldansend Nederland laat in diverse wedstrijden, divisies én categorieën aan een internationale jury zien wat ze kunnen. Maar het weekend heeft meer in petto. Natuurlijk kunnen er ook weer workshops gevolgd worden door zowel deelnemers als publiek waarbij rekening gehouden wordt met alle niveaus en er zeker ook ruimte is voor uitstapjes naar andere (sport)activiteiten. Verder zijn er stands met mooie producten aanwezig en hebben we altijd enkele bijzondere gastoptredens en demo’s. Ook kun je lootjes kopen voor de PBN-loterij.

Vanaf 2020 zijn er twee divisies bij Pole Sports en Aerial Hoop, namelijk professional en elite. In de hoogste divisie (Elite) mogen de beste atleten per categorie, mits ze aan alle eisen voldoen zoals minimale leeftijd en voldoende punten, Nederland vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen. Elk jaar gaat er een grote delegatie als TeamNL naar het WK dat steeds in een ander land gehouden wordt.

UPDATE: Het NK2020 is helaas geannuleerd door de Corona-pandemie. Dit geldt voor alle nationale competities alsmede het wereldkampioenschap. In 2021 pakken we het seizoen weer op.

Dit spektakel wil je niet missen, dus zorg dat je erbij bent: als sponsor, als bezoeker of als vrijwilliger, of je schrijft je natuurlijk in en doet mee!

 

Met het NK Paalsport wil de organisatie laten zien dat paaldansen een serieuze sport is waar kracht, behendigheid, conditie en lenigheid voor nodig is. Elke vorm van erotiek wordt niet getolereerd op dit sportieve evenement. Binnen Artistic Pole ligt er meer nadruk op de expressie, maar ondanks dat blijft het (ook) een atletische prestatie. De regels voor een act zijn nauwkeurig beschreven in de Code of Points die ook door de jury wordt gebruikt om alle routines transparant te beoordelen. Het NK is de ideale gelegenheid om te laten zien wat Nederland in huis heeft. Zo worden hopelijk steeds meer mensen enthousiast over de sport, zodat het ooit krijgt wat het verdient: een plekje op de Olympische Spelen!

Locatie

 

Sporthal De Slagen:

De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk

Routeplanner

 

Vragen?

Heb je vragen over het NK? Mail naar nk@paalsportbond.nl

Reacties zijn gesloten.