Informatie

Het NK Paalsport 2019 zal plaatsvinden op 22 en 23 juni 2019. Onderstaande informatie heeft betrekking op editie 2018.

Het weekend van 2 en 3 juni 2018 was het dan zover: toen vond het Nederlands Kampioenschap Paalsport (voormalig NK Paaldansen) plaats in Sporthal De Slagen te Waalwijk. Ja, je leest het goed, niet meer één dag, maar een heel weekend NK! Naast de bekende Pole Sports waren ook de competities Ultra Pole, Para Pole en Artistic Pole geïntegreerd in het NK. De crème de la crème van paalsportend Nederland liet in diverse wedstrijden én categorieën aan een internationale jury zien wat ze kunnen. Omdat het NK volledig geaccrediteerd is door de IPSF mogen de twee beste per categorie voor Pole Sports, mits ze voldoende punten halen en ouder zijn dan 10 jaar, Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Spanje op 13/14/15 juli! Natuurlijk konden er ook weer workshops gevolgd worden en waren er de nodige stands met mooie producten. Uiteraard keren we in 2019 weer terug met een nieuwe editie. De datum is nu nog niet bekend, maar dit spektakel wil je niet missen, dus zorg dat je erbij bent: als sponsor, als deelnemer, als bezoeker of als vrijwilliger!

 

Met het NK Paalsport wil de organisatie laten zien dat paaldansen een serieuze sport is waar kracht, behendigheid, conditie en lenigheid voor nodig is. Elke vorm van erotiek wordt niet getolereerd op dit sportieve evenement. Binnen Artistic Pole ligt er meer nadruk op de expressie, maar ondanks dat blijft het (ook) een atletische prestatie. De regels voor een act zijn nauwkeurig beschreven in de Code of Points die ook door de jury wordt gebruikt om alle routines transparant te beoordelen. Het NK is de ideale gelegenheid om te laten zien wat Nederland in huis heeft. Zo worden hopelijk steeds meer mensen enthousiast over de sport, zodat het ooit krijgt wat het verdient: een plekje op de Olympische Spelen!

 

Diverse competities

Pole Sports is de competitie waarin Nederland al meerdere jaren een nationaal kampioenschap houdt. Hierin gaat het voornamelijk om de atletische prestatie. Artistic Pole is een competitie waarin men zich afgelopen jaar enkel per video kon kwalificeren voor het WK. Dit jaar is er wel de mogelijkheid een Nederlandse titel te behalen en draait het naast de atletische prestatie vooral om de artistieke prestatie. Ultra Pole is de meest flitsende vorm van paalsport en hierin ontstaat een heuse battle. Twee atleten strijden in korte tijd tegen elkaar om de meest extreme trucs te laten zien en het publiek op te zwepen. Para Pole, tot slot, biedt kansen voor mensen met een beperking die ervoor zorgt dat zij in de paalsport niet gelijk kunnen presteren aan een atleet in de Pole Sports competitie. Hierdoor kunnen zij zich toch meten met anderen op een gelijkwaardige wijze. Elke competitie werkt met een eigen Code Of Points, een eerlijk en concreet systeem voor jurering. De nieuwste Codes kun je hier vinden. Meer informatie over én beeld van de verschillende competities vind je hier.

               

 

Voorrondes en finales

Deelnemers zullen zich middels live voorrondes moeten plaatsen voor de finales als er te veel aanmeldingen zijn. Elke deelnemer voert de hele routine op om zich te kunnen plaatsen voor de finale, waar plek is voor maximaal 10-15 deelnemers per leeftijds/gendercategorie (afhankelijk van de soort competitie). De finale is het hoogtepunt en dit jaar hebben we met Artistic Pole, Ultra Pole en Para Pole als toevoegingen aan de Pole Sport dus meerdere hoogtepunten! Een heel weekend NK, dat staat garant staat voor volop paaldansinspiratie, inventieve trucs en schitterende acts. Kom jij de deelnemers steunen in de voorrondes en ze mee naar de finale juichen?

 

 

Nog meer te doen: Workshops, demo’s en stands!

Naast de wervelende paaldansacts die gegeven gaan worden, is er het weekend nog veel meer te beleven. De locatie heeft een ruime workshopruimte waar je naar hartelust dingen bij kunt leren onder begeleiding van experts op verschillend gebied. Meer informatie over de workshops vind je hier. Buiten de acts om worden er ook demonstraties gegeven van andere spectaculaire sporten die je niet wilt missen! Ook zullen er diverse stands zijn, die de mooiste paaldansproducten verkopen zodat je thuis direct aan de slag kan!

Ben je enthousiast en wil je komen kijken naar de eerstvolgende editie? Koop je toegangskaart later op deze pagina en beleef een te gekke dag vol paaldansinspiratie, razendknappe kunsten in de paal en al het moois wat er nog meer gaat gebeuren! Wil je ook achter de schermen een kijkje kunnen nemen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

 

Hier kunt u het volledige weekend-programma van de editie 2018 vinden.

 

 

Locatie

Het evenement wordt gehouden in Sporthal De Slagen in Waalwijk. Deze locatie biedt vele faciliteiten om van het NK een succes te maken, zo is er een ruime workshopruimte waar het hele weekend workshops gegeven worden en kan publiek naast de wedstrijd, ook deze workshops van bovenaf bekijken. Er is ook volop ruimte voor stands dus genoeg leuks om te komen shoppen. De Slagen biedt bovendien voldoende keus voor eten en drinken, waarbij ook de gezonde hap zeker niet vergeten is. Dicht bij de snelweg en gratis parkeren voor de deur maakt het helemaal af.

 

Adres Sporthal De Slagen:

De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk

Routeplanner

 

 

Vragen?

Heb je vragen over het NK? Mail naar nk@paalsportbond.nl

Reageren is niet mogelijk