Kwalificeren voor het WK

Let op het WK is dit jaar online. voor meer informatie over dit besluit klik hier of ga naar de IPSF website. 


Wie meedoet aan het NK Aerial & Paalsport 2021 in de divisie Elite kan zich kwalificeren voor het WK, georganiseerd door de IPSF. In het WK zijn de twee disciplines samengevoegd, ieder onder hun eigen noemer:

Het World Pole Sports Championship (WPSC) met Pole Sports, Artistic Pole, Ultra Pole en Para Pole & het World Aerial Sports Championship (WASC) met Aerial Hoop.

Het WK weekend vind plaats van 21 t/m 24 oktober 2021 in Zwitserland.

Alle kwalificatie-eisen zijn ook terug te vinden in de diverse Code of Points, maar hierbij geven we je graag een helder overzicht:

AERIAL SPORTS: Elke nummer 1 kwalificeert zich automatisch. Elke nummer 2 komt op een world ranking lijst waarvan de top zich kwalificeert bij voldoende punten: 30 punten voor Senior Men/Women (singles), 25 voor overige categorieën.

POLE SPORTS: Elke nummer 1 kwalificeert zich automatisch. Elke nummer 2 kwalificeert zich bij voldoende punten: 30 punten voor Senior Men/Women/Doubles, 25 voor overige categorieën.

ARTISTIC POLE: Elke nummer 1 kwalificeert zich automatisch.

ULTRA POLE: Elke nummer 1 kwalificeert zich automatisch.

OPEN COMPETITIONS: Voor kwalificatie via de Open Competitions informeer bij de IPSF, aangezien er ook atleten uit jouw land bij andere nationale competities mee kunnen doen.

LET OP: OOK AL BEN JE GEKWALIFICEERD, JE MOET JE NOG WEL OPGEVEN BIJ DE IPSF ANDERS KUNNEN ER RESERVES BENADERD WORDEN!


DOPING CERTIFICAAT VOOR IEDEREEN DIE ZICH KWALIFICEERT! Alle atleten en coaches die naar het WK gaan moeten een certificaat behalen van WADA. Dit doe je door de gratis e-learning te volgen. Zo ben je goed voorbereid mocht je geselecteerd worden voor een dopingtest. Ook is er een e-learning speciaal voor ouders van jeugdatleten. Ook PBN heeft het certificaat behaald om jullie goed te kunnen ondersteunen. De test vind je via adel.wada-ama.org en is in het Engels, of een andere buitenlandse taal naar keuze. Helaas is er geen Nederlandstalige optie. Vormt dit een probleem voor je, laat het weten. De Nederlandse Dopingautoriteit biedt namelijk een vergelijkbare e-learning aan, maar dit moet in overleg met IPSF. Uiteraard mag ook iedereen die niet naar het WK gaat deze gratis e-learning doen, zodat je zeker weet hoe je schoon sport.

Reacties zijn gesloten.