NK regels

Om te zorgen dat het NK goed verloopt zijn er enkele regels voor deelnemers, coaches, organisatie en andere betrokkenen. Ten eerste is er het wedstrijdreglement wat ook door de jury gebruikt wordt om de prestatie van een atleet te beoordelen, genaamd Code of Points (elke discipline heeft zijn eigen COP), met daarbij ook de Rules & Regulations, een document waarin regels opgenomen zijn over bijvoorbeeld kostuum, trainingspakken, coachvereisten en kwalificatie. Maar daarnaast zijn er ook regelgevingen over enkele andere praktische zaken.

De volgende regels zijn van toepassing:

  • De diverse Code of Points + Rules & Regulations, per discipline.
  • Anti-doping policy, van belang voor deelnemende atleten i.s.m. WADA.
  • Code of ethics en Code of conduct for sporting officials, een gedragscode voor elke betrokkene, dus ook coaches, vrijwilligers, jury en organisatie.
  • Code on prevention of manipulation in competitions, zodat een eerlijke competitie gegarandeerd is.
  • IPSF Equality policy en Gender equality policy, wat zorgt dat discriminatie in welke vorm dan ook niet plaats kan vinden.
  • IPSF Policy on Pole Sports for persons with different abilities, speciaal voor de discipline Para Pole.
  • IPSF Athletes entourage policy, van belang voor hen die de atleet ondersteunen, zoals coaches, chaperonnes e.d.
  • IPSF Complaints and disputes policy, voor wanneer iets niet verlopen is zoals je wenste en je een klacht wilt indienen. Dat doe je bij de organisator, dus voor het NK bij PBN, en voor het WK bij IPSF. De policy zorgt voor een juiste afhandeling van je klacht.
  • Apparatus norms, waarin de vereisten voor het materiaal, zoals palen, hoops, truss, verlichting etc. zijn vastgelegd.

WIJ RADEN IEDEREEN AAN DE DOCUMENTEN DOOR TE LEZEN!

Alle documenten zijn te vinden op: http://www.polesports.org/about-us/document-policies/ Wij kiezen er bewust voor de documenten niet te implementeren op onze site om verouderde versies te voorkomen.

Om de kennis van de Code of Points goed tot je te nemen biedt de IPSF cursussen aan. Deze geven ook de mogelijkheid om een endorsed coach te zijn. Meer informatie en data kun je vinden op ipsf.thinkific.com.

Heb je vragen, laat het ons weten!

Reacties zijn gesloten.