NK2019

Het NK Paalsport 2019 zal plaatsvinden op 22 en 23 juni 2019.

Dit jaar bestaat de wedstrijd uit de volgende competities: Pole Sports, Artistic Pole, Ultra Pole, Para Pole, Aerial Hoop en de Open Competitions. Meer info over de competities.

De locatie is net als vorig jaar Sporthal De Slagen. Het adres is De Gaard 2, Waalwijk. Klik hier voor een routebeschrijving.

Inschrijven
De inschrijving was open van 1 januari tot 15 maart en inmiddels dus gesloten. N.a.v. feedback van diverse atleten hebben wij besloten dat het deelnamegeld ietsjes verhoogd wordt, maar daar staat tegenover dat je als atleet, samen met je endorsed coach, het gehele weekend toegang hebt.

Nieuw: Aerial Hoop

De IPSF heeft besloten zijn disciplines uit te breiden met Aerial Sports (hoop, silks, rope, trapeze etc.). Dit is op verzoek van het IOC en GAISF, omdat zij graag “paraplu-organisaties” willen voor Olympische erkenning. Het toevoegen van Aerial Sports vergroot dus de kans op Olympische erkenning, naast dat het natuurlijk gewoon nóg leuker wordt.
Omdat er voor elke discipline uiteraard een gedegen jurysysteem en organisatierichtlijnen moeten komen worden de disciplines gefaseerd ingevoerd, met dit eerste jaar Aerial Hoop. Begin oktober is de Code Of Points voor Aerial Hoop gelanceerd. Uiteindelijk hebben wij kunnen besluiten, door wat aanpassingen te maken in het programma, dat wij deze competitie inderdaad toevoegen aan het NK Paalsport 2019. We zullen geen voorrondes meer houden voor de diverse Pole disciplines én we gaan werken met 2 juryteams om dit mogelijk te maken. Uiteindelijk hebben we ook besloten 2 podia te gaan gebruiken waardoor er voldoende ruimte in het programma gecreëerd kon worden voor een onbeperkte competitie.

Regels
De nieuwe Code Of Points (hét regel- en handboek) voor alle competities (Pole Sports, Para Pole, Artistic Pole, Ultra Pole en Aerial Hoop) is inmiddels door de IPSF gelanceerd. Je vindt ‘m hier: www.polesports.org/about-us/document-policies. Ook kun je een bestand downloaden waar de wijzigingen t.o.v. vorig jaar benoemd zijn, voor de kenners die een snel overzicht willen hebben.

Uitkomen namens een studio

Om de sport verder te professionaliseren komen atleten vanaf dit jaar uit namens een studio of leslocatie. Bij aanmelding geef je aan via welke studio je uitkomt. Samen met eventuele andere atleten van dezelfde studio draag je allemaal hetzelfde trainingspak. Zo ontstaan er dus teams vanuit  de diverse leslocaties, tevens een mooie promotie voor de studio, zeker als je team succes boekt. Omdat veranderingen altijd gepaard moeten gaan met enige aanpassingstijd en we begrijpen dat wellicht niet alle atleten al bij een studio aangesloten zijn kun je in dat geval, bij uitzondering, een trainingspak bij PBN aanschaffen en met dit federatie-pak uitkomen zonder verbinding aan een studio. Dit is een ander pak dan het TeamNL pak, dit blijft exclusief voor de atleten die Nederland op het WK zullen vertegenwoordigen.

Coaches
Als je graag met een coach werkt (wat wij wel aanraden) mag deze alleen mee als jouw coach op het NK en WK als dit een endorsed coach is. Dat wil zeggen dat deze bepaalde scholing gevolgd moet hebben zodat kwaliteit en veiligheid voor de atleet meer gegarandeerd is. Elk jaar worden de eisen een beetje aangepast, zodat het niveau ook elk jaar hoger wordt.
Voor dit jaar dient een coach om endorsed te zijn voor het NK minimaal te hebben: een actueel Code Of Points certificaat en een Anatomy certificaat. Mocht je al een opleiding rondom anatomy hebben gedaan bijv. fysiotherapie kun je dat bij ons aangeven en kunnen wij vrijstelling bij de IPSF voor je aanvragen. Goed om te weten: de huidige Code Of Points is voor 2 jaar geldig! Een atleet meldt zijn coach bij inschrijving aan en mag later de certificaten aanleveren. Meer informatie over de trainingen vind je op ipsf.thinkific.com en de data staan onderaan deze pagina vermeldt.

(Zij)programma

Het programma van het weekend is bekend! Bekijk het hier. Naast de competities hebben we in de zaal ook mooie gastoptredens.

Ook dit jaar zullen we naast het competitieprogramma een zijprogramma aanbieden van standhouders, workshops en een loterij. Standhouders kunnen zich al melden, meer informatie staat in het sponsordocument. Ook loterijbijdragen zijn al welkom. Lootjes kun je tijdens het evenement bij de kassa/kaartverkoop aanschaffen. Ook het workshop-programma zal binnenkort beschikbaar komen. Ook dit jaar zullen leden weer recht op voorinschrijving bij de workshops krijgen. Zij krijgen hiervan t.z.t. bericht.

Ook zullen traditiegetrouw de Atleet van het Jaar-awards uitgereikt worden tijdens het NK. Breng jij je stem uit?

Kaartverkoop

Op 1 februari opent de kaartverkoop. Dit jaar zijn er, net als vorig jaar, dagkaarten voor zaterdag en zondag, weekendkaarten die voordeliger zijn dan 2 dagkaarten en een beperkt aantal earlybird-tickets. Maar ook hebben we dit jaar een kaart met kinderkorting toegevoegd. Deze is geldig voor kinderen van 6 t/m 15 jaar en heeft een zeer gunstig tarief. Zo wordt de drempel verlaagd voor bijv. broertjes en zusjes om te komen kijken en kan je met een heel gezin komen supporten. Kinderen tot 6 jaar hebben vrij toegang. Omdat wij wel moeten weten hoeveel mensen er binnen zijn i.v.m. veiligheidsvoorschriften moeten zij wel bij de kaartcontrole gemeld worden.

De kaartverkoop loopt weer via ticketservice Eventix. Je kan naar de webshop via www.paalsportbond.nl/toegangskaarten-kopen . Ook kun je op onze Facebook-pagina kaarten aanschaffen via de menuknop “tickets”. Bij beiden kun je ook alvast de prijzen bekijken van de diverse kaartjes.

Vragen

Heb je vragen of wil je bijdragen aan het NK als vrijwilliger, workshopleider of sponsor: mail ons via nk@paalsportbond.nl.

BELANGRIJKE DATA
15-05-2019 Deadline documenten NK
22-06-2019 NK Paalsport 2019 (dag 1)
23-06-2019 NK Paalsport 2019 (dag 2)

Het WK zal dit seizoen in Canada zijn van 3 t/m 6 oktober 2019.

IPSF TRAININGSDATA (ipsf.thinkific.com)
02-06-2019 Code Of Points training
02-06-2019 Artistic & Ultra training
De anatomie-training is altijd beschikbaar!

Reacties zijn gesloten.