NK2020

Hieronder alle informatie die momenteel bekend is voor het NK2020.


BELANGRIJKE DATA NK2020

  • 12-01-2020 Q&A via Instagram
  • 01-02-2020 Inschrijving open (www.paalsportbond.nl/inschrijfformulier)
  • 01-03-2020 Kaartverkoop open (www.paalsportbond.nl/tickets)
  • 01-04-2020 Inschrijving gesloten, dus 31/3 laatste dag!
  • 22-05-2020 Deadline inleveren bestanden zoals forms, muziek etc.
  • 04-07-2020 DAG 1 NK2020 (programma bekend na sluiting inschrijvingen)
  • 05-07-2020 DAG 2 NK2020 (programma bekend na sluiting inschrijvingen)
  • 15-10-2020 WK Aerial & Pole start
  • 18-10-2020 WK Aerial & Pole einde

Primeur! Dit jaar zal voor het eerst op het NK paalsport naast de huidige en hoogste divisie “Elite” ook de divisie “Professional” toegevoegd worden aan het programma. Deze divisie is enkel mogelijk bij Pole Sports en Aerial Hoop, en is bovendien conform de Code of Points enkel van toepassing op atleten van 18 jaar en ouder. Wil je graag voor de eerste keer deelnemen aan het NK en door een officiële jury beoordeeld worden, maar vind je de huidige divisie Elite nog iets te hoog gegrepen, dan kan je je vanaf de aanmelddatum van 1 februari 2020 ook inschrijven als professional. Indien je ooit eerder aan een NK en/of WK hebt deelgenomen in Pole Sports of Aerial Hoop, kun je je dus niet aanmelden als professional, je bent en blijft dan een “Elite” atleet in die discipline. De enige uitzondering hierop is voor jeugdatleten; die mogen indien gewenst 1 jaar als professional deelnemen bij Senior Women / Senior Men zodra ze 18 jaar worden. Als nieuwe NK atleet heb je dus een keuze, je mag je aanmelden als professional, maar je mag je ook direct aanmelden in de divisie Elite indien je de ambitie hebt om naar het WK te gaan. 

Jeugdige atleten kunnen uitsluitend meedoen als amateur (in geval van pre-novice bij Pole sports) of als elite (novice en junior bij Pole Sports en Aerial Hoop). Voor de competities Artistic Pole en Ultra Pole zijn er geen wijzigingen ten aanzien van divisies. De divisie “amateur” is met uitzondering van pre-novice atleten geen divisie op het NK, hiervoor zijn in Nederland voldoende andere wedstrijd mogelijkheden.

Uitleg en uitgebreide informatie is terug te vinden in de Code of Points van iedere categorie, te downloaden via de website van de IPSF: http://www.polesports.org/about-us/document-policies/


Q&A’s Naast dat je ons altijd kan mailen in geval je vragen hebt organiseren we online live meetings waarin je alle vragen kunt stellen rondom deelname aan het NK. Deze eerste Q&A is gehouden op zondag 12 januari om 12.00. Nieuwe Q&A’s zijn nog niet gepland. Verdere informatie hierover volgt in onze nieuwsbrief en via social media zodra beschikbaar.


WK Wie mee doet aan het NK in de divisie Elite kan zich kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Dit NK zal kwalificeren voor het World Pole & Aerial Championship dat op 15 t/m 18 oktober 2020 gehouden wordt in Lausanne, Zwitserland. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de disciplines niet gesplitst worden over verschillende weekenden en locaties. Geheel TeamNL zal dus samen afreizen. De IPSF volgt het voorbeeld van Nederland uit 2019 om te werken met twee podia. In toekomstige jaren is de bedoeling dat de competities gelijktijdig in verschillende zalen plaatsvinden, zodat beide disciplines voldoende ruimte krijgen om te kunnen groeien.


Meer info Bekijk ook de andere menutabs onder NK Aerial & Paalsport voor meer informatie, zoals toelichting op de diverse competities, informatie voor deelnemers, kaartverkoop etc.

Reacties zijn gesloten.