NK2020

Primeur! Dit jaar zal voor het eerst op het NK paalsport naast de huidige en hoogste divisie “Elite” ook de divisie “Professional” toegevoegd worden aan het programma. Deze divisie is enkel mogelijk bij Pole Sports en Aerial Hoop, en is bovendien conform de Code of Points enkel van toepassing op atleten van 18 jaar en ouder. Wil je graag voor de eerste keer deelnemen aan het NK en door een officiële jury beoordeeld worden, maar vind je de huidige divisie Elite nog iets te hoog gegrepen, dan kan je je vanaf de aanmelddatum van 1 februari 2020 ook inschrijven als professional. Indien je ooit eerder aan een NK en/of WK hebt deelgenomen in Pole Sports of Aerial Hoop, kun je je dus niet aanmelden als professional, je bent en blijft dan een “Elite” atleet in die discipline. De enige uitzondering hierop is voor jeugd atleten; die mogen indien gewenst 1 jaar als professional deelnemen bij Senior Women / Senior Men zodra ze 18 jaar worden. Als nieuwe NK atleet heb je dus een keuze, je mag je aanmelden als professional, maar je mag je ook direct aanmelden in de divisie Elite indien je de ambitie hebt om naar het WK te gaan. 

Jeugdige atleten kunnen uitsluitend meedoen als amateur (in geval van pre-novice bij Pole sports) of als elite (novice en junior bij Pole Sports en Aerial Hoop). Voor de competities Artistic Pole en Ultra Pole zijn er geen wijzigingen ten aanzien van divisies.

De divisie “amateur” is met uitzondering van pre-novice atleten geen divisie op het NK, hiervoor zijn in Nederland voldoende andere wedstrijd mogelijkheden.

Uitleg en uitgebreide informatie is terug te vinden in de Code of Points van iedere categorie, te downloaden via de website van de IPSF: http://www.polesports.org/about-us/document-policies/

Naast dat je ons altijd kan mailen in geval je vragen hebt zal er tevens een online live meeting georganiseerd worden waarin je alle vragen kunt stellen rondom deelname aan het NK. Deze Q&A zal gehouden worden op zondag 12 januari om 12.00. Verdere informatie hierover volgt in onze nieuwsbrief en via social media.

Reageren is niet mogelijk