NK2020


HELAAS HEBBEN WIJ MOETEN BESLUITEN HET NK2020 AF TE GELASTEN I.V.M. DE CORONA PANDEMIE. LEES HIER MEER: www.paalsportbond.nl/nk-besluit


ONDERSTAANDE INFORMATIE IS NIET MEER ACTUEEL DOOR BOVENSTAAND BESLUIT. WAAR MOGELIJK IS DIT GECORRIGEERD OF VOORZIEN VAN NIEUWE INFORMATIE (CURSIEVE TEKST).

Vanaf 2020 is het NK omgedoopt naar het “NK Aerial & Paalsport”. Editie 2020 zal plaatsvinden op 4 en 5 juli. Een nieuwe datum zal later volgen.

Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit de volgende competities: Pole Sports, Artistic Pole, Ultra Pole, Para Pole, Aerial Hoop en de Open Competitions. Meer info over de competities. Tevens is de locatie ongewijzigd: Sporthal De Slagen. Het adres is De Gaard 2, Waalwijk. Klik hier voor een routebeschrijving. Wel nieuw is dat er dit jaar in Pole Sport en in Aerial Hoop 2 divisies zijn: Elite & Professional! Verderop meer info hierover.


Inschrijven

De inschrijvingstermijn is van 1 februari t/m 31 maart 2020. Inschrijven doe je hier. De inschrijvingen zijn stopgezet. Alle inschrijvingen die reeds gedaan zijn worden geannuleerd en men krijgt het inschrijfgeld teruggestort. Een nieuwe inschrijving zal later openen.


Kaartverkoop

De kaartverkoop is reeds geopend. Ook dit jaar weer met dag- of weekendkaarten, een beperkt aantal earlybird-tickets en kaarten met kinderkorting. Deze zijn geldig voor kinderen van 6 t/m 15 jaar en hebben een extra gunstig tarief. Zo wordt de drempel verlaagd voor bijv. broertjes en zusjes om te komen kijken en kan je met een heel gezin komen supporten. Kinderen tot 6 jaar hebben vrij toegang. Omdat wij wel moeten weten hoeveel mensen er binnen zijn i.v.m. veiligheidsvoorschriften moeten zij wel bij de kaartcontrole gemeld worden. De kaartverkoop loopt weer via ticketservice Eventix. Je kan naar de shop via: www.paalsportbond.nl/tickets. De kaartverkoop is stopgezet. Aangeschafte kaarten worden geannuleerd en de kosten worden teruggestort. Een nieuwe kaartverkoop zal later openen.


Meehelpen?

Wil je ons financieel of materieel ondersteunen? Bekijk hier het sponsordocument. Wil je graag komen helpen? Meld je hier aan als vrijwilliger. Andere vraag of opmerking? De organisatie van het nk is bereikbaar per mail via nk@paalsportbond.nl.


Programma

Op dit moment is het programma nog niet bekend. Uiteraard worden het twee mooie wedstrijddagen met daarnaast ook workshops, gastoptredens, standhouders en de jaarlijkse loterij. De standhoudersplekken zijn reeds vergeven, wel zijn we nog op zoek naar loterijbijdragen. Voor de workshops hebben onze leden weer recht op voorinschrijving, hierover ontvangen zij begin mei meer informatie.

Belangrijke data

  • 12-01-2020 Q&A via Instagram
  • 01-02-2020 Inschrijving open (www.paalsportbond.nl/inschrijfformulier)
  • 01-03-2020 Kaartverkoop open (www.paalsportbond.nl/tickets)
  • 01-04-2020 Inschrijving gesloten, dus 31/3 laatste dag!
  • 22-05-2020 Deadline inleveren bestanden zoals forms, muziek etc.
  • 04-07-2020 DAG 1 NK2020
  • 05-07-2020 DAG 2 NK2020
  • 15-10-2020 WK Aerial & Pole start
  • 18-10-2020 WK Aerial & Pole einde
  • Nieuwe data zijn op dit moment nog niet bekend

Nieuw dit jaar: 2 divisies

Primeur! Dit jaar zal voor het eerst op het NK paalsport naast de huidige en hoogste divisie “Elite” ook de divisie “Professional” toegevoegd worden aan het programma. Deze divisie is enkel mogelijk bij Pole Sports en Aerial Hoop, en is bovendien conform de Code of Points enkel van toepassing op atleten van 18 jaar en ouder. Wil je graag voor de eerste keer deelnemen aan het NK en door een officiële jury beoordeeld worden, maar vind je de huidige divisie Elite nog iets te hoog gegrepen, dan kan je je vanaf de aanmelddatum van 1 februari 2020 ook inschrijven als professional. Indien je ooit eerder aan een NK en/of WK hebt deelgenomen in Pole Sports of Aerial Hoop, kun je je dus niet aanmelden als professional, je bent en blijft dan een “Elite” atleet in die discipline. De enige uitzondering hierop is voor jeugdatleten; die mogen indien gewenst 1 jaar als professional deelnemen bij Senior Women / Senior Men zodra ze 18 jaar worden. Als nieuwe NK atleet heb je dus een keuze, je mag je aanmelden als professional, maar je mag je ook direct aanmelden in de divisie Elite indien je de ambitie hebt om naar het WK te gaan. 

Jeugdige atleten kunnen uitsluitend meedoen als amateur (in geval van pre-novice bij Pole sports) of als elite (novice en junior bij Pole Sports en Aerial Hoop). Voor de competities Artistic Pole en Ultra Pole zijn er geen wijzigingen ten aanzien van divisies. De divisie “amateur” is met uitzondering van pre-novice atleten geen divisie op het NK, hiervoor zijn in Nederland voldoende andere wedstrijd mogelijkheden.

Uitleg en uitgebreide informatie is terug te vinden in de Code of Points van iedere categorie, te downloaden via de website van de IPSF: http://www.polesports.org/about-us/document-policies/


WK

Wie mee doet aan het NK in de divisie Elite kan zich kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Dit NK zal kwalificeren voor het World Pole & Aerial Championship dat op 15 t/m 18 oktober 2020 gehouden wordt in Lausanne, Zwitserland. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de disciplines niet gesplitst worden over verschillende weekenden en locaties. Geheel TeamNL zal dus samen afreizen. De IPSF volgt het voorbeeld van Nederland uit 2019 om te werken met twee podia. Ook het WK is geannuleerd en zal pas oktober 2021 plaatsvinden, wel in Zwitersland zoals oorspronkelijk gepland voor 2020.


Meer info

Bekijk ook de andere menutabs onder NK Aerial & Paalsport voor meer informatie, zoals toelichting op de diverse competities, informatie voor deelnemers etc.

Reacties zijn gesloten.