NK2021


Het streven is om het NK Aerial & Paalsport 2021 op de gebruikelijke wijze plaats te laten vinden: in Sporthal de Slagen te Waalwijk, met waar mogelijk publiek en met de RIVM/overheidsregels die op dat moment gelden. We zijn afhankelijk van de dan geldende regels en hebben daarvoor ook verschillende scenario’s uitgedacht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wel of geen buitenlandse juryleden of publiek in kleinere groepen toelaten voor bepaalde tijdsblokken op de dag. Er is ook een back-up plan voor een kleinschalig NK als er maar maximaal 30 personen in een ruimte mogen zijn. Kortom: we hebben geanticipeerd op de diverse mogelijke situaties om de grootste kans te geven dat het NK dit jaar doorgang kan vinden. Mochten wij beslissingen maken over welk scenario ten uitvoer gebracht wordt of als er wijzigingen komen op eerdere beslissingen informeren wij iedereen uiteraard zo snel mogelijk via onze social media en andere communicatiekanalen.


Vanaf 2021 is het NK omgedoopt naar het “NK Aerial & Paalsport”. Editie 2021 zal plaatsvinden op 12 en 13 juni.

De wedstrijd bestaat uit de volgende competities: Pole Sports, Artistic Pole, Ultra Pole, Para Pole, Aerial Hoop, Artistic Hoop en de Open Competitions. Meer info over de competities. Tevens is de locatie ongewijzigd: Sporthal De Slagen. Het adres is De Gaard 2, Waalwijk. Klik hier voor een routebeschrijving. Wel nieuw is dat er dit jaar in Pole Sport en in Aerial Hoop 2 divisies zijn: Elite & Professional! Verderop meer info hierover.


Inschrijven

De inschrijvingstermijn is van 1 t/m 28 februari 2021. Inschrijven doe je hier.


Kaartverkoop

Ook dit jaar weer met dag- of weekendkaarten, een beperkt aantal earlybird-tickets en kaarten met kinderkorting. Deze zijn geldig voor kinderen van 6 t/m 15 jaar en hebben een extra gunstig tarief. Zo wordt de drempel verlaagd voor bijv. broertjes en zusjes om te komen kijken en kan je met een heel gezin komen supporten. Kinderen tot 6 jaar hebben vrij toegang. Omdat wij wel moeten weten hoeveel mensen er binnen zijn i.v.m. veiligheidsvoorschriften moeten zij wel bij de kaartcontrole gemeld worden. De kaartverkoop loopt weer via ticketservice Eventix. Je kan naar de shop via: www.paalsportbond.nl/tickets.


Meehelpen?

Wil je ons financieel of materieel ondersteunen? Bekijk hier het sponsordocument. Wil je graag komen helpen? Meld je hier aan als vrijwilliger. Andere vraag of opmerking? De organisatie van het nk is bereikbaar per mail via nk@paalsportbond.nl.


Programma

Het programma zal uiterlijk eind maart bekend gemaakt worden.

Belangrijke data

  • 01-02-2021 Inschrijving open (www.paalsportbond.nl/inschrijfformulier)
  • 28-02-2021 Inschrijving gesloten.
  • 01-04-2021 Kaartverkoop open (www.paalsportbond.nl/tickets)
  • 30-04-2021 Deadline inleveren bestanden zoals forms, muziek etc.
  • 12-06-2021 DAG 1 NK2021
  • 13-06-2021 DAG 2 NK2021
  • 21-10-2021 WK Aerial & Pole start
  • 24-10-2021 WK Aerial & Pole einde

Primeur! Dit jaar zal voor het eerst op het NK paalsport naast de huidige en hoogste divisie “Elite” ook de divisie “Professional” toegevoegd worden aan het programma. Deze divisie is enkel mogelijk bij Pole Sports en Aerial Hoop, en is bovendien conform de Code of Points enkel van toepassing op atleten van 18 jaar en ouder. Wil je graag voor de eerste keer deelnemen aan het NK en door een officiële jury beoordeeld worden, maar vind je de huidige divisie Elite nog iets te hoog gegrepen, dan kan je je vanaf de aanmelddatum van 1 februari 2021 ook inschrijven als professional. Indien je ooit eerder aan een NK en/of WK hebt deelgenomen in Pole Sports of Aerial Hoop, kun je je dus niet aanmelden als professional, je bent en blijft dan een “Elite” atleet in die discipline. De enige uitzondering hierop is voor jeugdatleten; die mogen indien gewenst 1 jaar als professional deelnemen bij Senior Women / Senior Men zodra ze 18 jaar worden. Als nieuwe NK atleet heb je dus een keuze, je mag je aanmelden als professional, maar je mag je ook direct aanmelden in de divisie Elite indien je de ambitie hebt om naar het WK te gaan. 

Jeugdige atleten kunnen uitsluitend meedoen als amateur (in geval van pre-novice bij Pole sports) of als elite (novice en junior bij Pole Sports en Aerial Hoop). Voor de competities Artistic Pole en Ultra Pole zijn er geen wijzigingen ten aanzien van divisies. De divisie “amateur” is met uitzondering van pre-novice atleten geen divisie op het NK, hiervoor zijn in Nederland voldoende andere wedstrijd mogelijkheden.

Uitleg en uitgebreide informatie is terug te vinden in de Code of Points van iedere categorie, te downloaden via de website van de IPSF: http://www.polesports.org/about-us/document-policies/


WK

Wie mee doet aan het NK in de divisie Elite kan zich kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Dit NK zal kwalificeren voor het World Pole & Aerial Championship dat op 21 t/m 24 oktober 2021 gehouden wordt in Lausanne, Zwitserland. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de disciplines niet gesplitst worden over verschillende weekenden en locaties. Geheel TeamNL zal dus samen afreizen. De IPSF volgt het voorbeeld van Nederland uit 2019 om te werken met twee podia.


Meer info

Bekijk ook de andere menutabs onder NK Aerial & Paalsport voor meer informatie, zoals toelichting op de diverse competities, informatie voor deelnemers etc.

Heeft u vragen, mail deze gerust. Indien we meerdere dezelfde vragen ontvangen zullen we de antwoorden hierop ook communiceren via onze social media en de nieuwsbrief.

Mocht u een hele specifieke vraag hebben, of is de vraag niet voldoende beantwoord, is er eveneens de mogelijkheid om een belafspraak in te plannen.

Reacties zijn gesloten.