Regelgeving & documenten

Voor het NK Paalsport werkt PBN met de regelgeving en documenten zoals verstrekt door de IPSF. De belangrijkste zijn de Codes Of Points / Rules & Regulations. Dit is als het ware de handleiding van de competitie inclusief het juryreglement. Hierin staan bijvoorbeeld ook de regels rondom voorrondes, trainingspakken, kostuum en coachvereisten. Elk jaar worden de Codes Of Points geüpdate door de IPSF. Daarnaast zijn er andere documenten die gehanteerd worden bij de competitie en waarmee een deelnemende atleet akkoord gaat (indien van toepassing op zijn/haar competitie).

Alle documenten die van toepassing zijn:

  • Code of Points / Rules & Regulations (van alle disciplines) met daarin contesting, conflict of interest en no show policy.
  • Anti-doping regels
  • Ethisch reglement (Code of Ethics)
  • Gedragsreglementen betrokkenen (Code of conduct for sporting officials policy)
  • Eerlijkheid reglement (Code on prevention of manipulation in competitions)
  • Gelijkheidsreglementen (IPSF equality policy + Gender equality policy + IPSF Policy on Pole Sports for persons with different abilities)
  • Atleet-betrokkenen reglement (Athletes entourage policy)
  • Klachten procedure (IPSF Complaints and disputes policy)
  • Materiaal reglement (Apparatus Norms)

Deze bestanden kun je vinden op de website van de IPSF via:

http://www.polesports.org/about-us/document-policies/

Wij nemen bewust deze bestanden niet in onze website op, omdat er soms updates gedaan worden en we zo zeker weten dat je altijd de juiste, meest actuele versie te zien krijgt. Let er goed op dat je Code van de juiste competitie gebruikt! Para Pole, Ultra Pole, Artistic Pole of Pole Sports hebben ieder hun eigen Code (Scoringsystem en Rules).

 

 

Er zijn ook cursussen voor de Code Of Points (een Code Of Points certificaat, tezamen met een Anatomy-certificaat is voor coaches verplicht, voor atleten raden we de code of points training ook aan, maar is deze niet verplicht). Sinds dit jaar heeft de IPSF ook een beeldbank van deze compulsories: http://www.polesports.org/free-videos/code-of-points-catalogue Zie hieronder een voorbeeld daarvan met de Nederlandse atleten: Suzy Niamut & Dieuwke Hupkes, ook bekend als Duo Polenotti.

 

Heb je vragen over het NK? Mail naar nk@paalsportbond.nl

Reageren is niet mogelijk