Samenwerking IPSF

 International Pole Sports Federation

Paalsport Bond Nederland heeft een strategische samenwerking met de International Pole Sports Federation (IPSF), die internationaal de paalsport bestuurt, door een gestructureerde competitie, coachingen educatie op te zetten die door internationale sportbesturen is geaccepteerd. De IPSF is verkozen tot Observer-lid van de Global Association of International Federations (GAISF) en is ondertekenaar van de World Anti-Doping Association (WADA).

 

Erkenning

Doordat PBN lid is van IPSF zijn wij erkend als nationale sportbond en is het NK Paalsport, erkend als nationaal kampioenschap. Dit maakt het NK onderdeel van een netwerk van meer dan 25 competities met meer dan 5000 atleten, en kunnen atleten Nederland verdedigen in de IPSF Wold Pole Championships, waaraan meer dan 40 landen deelnemen. Door de strategische samenwerking met de IPSF kunnen Nederlandse atleten op wereldniveau meedoen en zijn internationale regelingen en mogelijkheden van toepassing op onze paalsport-community, zoals heldere reglementen, juryprotocollen en opleidingsaanbod, wat ook voor de recreatieve paalsport-beoefenaar voordeel biedt. Ook in de erkenning van onze sport en bijvoorbeeld toekenning van subsidies zal Nederland door de aansluiting bij IPSF meegenomen worden. Voor de certificaten van erkenning kijk hier.

  

Internationale focuspunten

Paalsport Bond Nederland werkt, evenals vele andere nationale sportbonden, samen met de IPSF om enkele wereldwijde doelen te bereiken. Alles draait erom de paalsport-community de beste mogelijkheid te bieden om hun hoogste potentieel in alle aspecten van paalsport te bereiken. De IPSF wil samen met PBN en andere nationale sportbonden mensen in staat stellen en inspireren om deel te nemen aan veilige en effectieve paalsport-mogelijkheden.

Er zijn 8 kernactiviteiten:

  1. Paalsport Focus – We willen alle coaches, juryleden, sporters en enthousiastelingen in staat stellen en inspireren om te genieten van paalsport, door mensen de gelegenheid te bieden hun potentieel aan te gaan, te ontwikkelen en te realiseren binnen alle aspecten van de sport, ongeacht hun leeftijd, achtergrond, vaardigheid of handicap.
  2. Internationaal succes – We willen dat onze sport nationaal en internationaal wordt erkend met vertegenwoordiging op multi-sportevenementen, de Wereldspelen en uiteindelijk op de Olympische en Paralympische Spelen.
  3. Samenwerkingen leveren – We willen sterke interne en externe samenwerkingen ontwikkelen, op alle niveaus, om kansen, structuren en ondersteuning te bieden voor de paalsport-community.
  4. Verhogen van het profiel van de paalsport – We willen het publiek informeren over het volledige aanbod van paalsportactiviteiten, wat leidt tot meer erkenning, sponsoring, financiering, toegang en deelnemers voor onze sport.
  5. Ondersteuning van de sporter – De ontwikkeling van een uitgebreide paalsport-structuur en -gemeenschap om atleten te ondersteunen in een loopbaan. We willen een duurzame toekomst op lange termijn opbouwen voor atleten in de paalsport.
  6. Coach-ondersteuning – We willen een samenhangend, ethisch, geïntegreerd en gewaardeerd coachingssysteem waar ervaren coaches paaldansers ondersteunen in alle stadia van hun ontwikkeling.
  7. Anti-Doping – Ons doel is om een ​​anti-dopingprogramma te handhaven in overeenstemming met de World Anti-Doping Agency (WADA) Code, die wordt erkend als de gouden standaard voor eerlijkheid, gelijkheid en integriteit in alle sporten en alle landen.
  8. Regeren en reguleren – Om eerlijk en volledig de paalsport te regeren en reguleren, vanuit een nationaal perspectief, in alle regio’s.

Bekijk ook de PBN & IPSF POLE SPORTS PRESENTATION

Meer informatie over de IPSF

www.polesports.org

Reacties zijn gesloten.