Training & Coaching

Om kwaliteit op het NK te garanderen moedigen we elke atleet aan om te werken met een coach. Een coach is een professional in de paalsport die verstand heeft van het menselijk lichaam, de paalsport met zijn specifieke mogelijkheden en de begeleiding van iemand hierin. Om op het NK als als coach gezien te worden zijn er eisen waaraan je moet voldoen. Meer informatie daarover vind je onderaan deze pagina. Door als atleet te werken met een goed opgeleide coach geef je jezelf niet alleen meer kans op winst in een competitie, je vergroot ook je eigen veiligheid bij het trainen en stimuleert je eigen groei doordat een goede coach je op een gezonde manier zal uitdagen het beste uit jezelf te halen.

Goede coaches ontstaan niet zomaar. Zij worden goed door het volgen van scholing, het regelmatig updaten van hun paalsport-kennis en natuurlijk ook veel ervaring in het werken met mensen. Uiteraard is een EHBO-diploma een minimale vereiste om in goede handen te zijn. Een opleiding op gebied van anatomie of een sportinstructor-opleiding (bijv. CIOS) geeft ook al een mooie basis.

Voor scholing specifiek op het gebied van paalsport en coaching heeft de IPSF cursussen ontwikkeld en gaan er de komende tijd nog meer scholingen ontwikkeld worden. Zo is er een opleiding anatomy. Voor basiskennis van de wedstrijden is er de cursus Code Of Points, toegespitst op de diverse disciplines. Deze kun je ook als atleet volgen. In ontwikkeling is de opleiding tot pole-instructor. Tevens vind je hier de opleidingen die nodig zijn om jurylid te zijn. Kortom, er is expertise genoeg in huis te halen!

Alles is terug te vinden op: ipsf.thinkific.com

Belangrijk om te weten: Atleten die mee willen doen aan het NK moeten lid zijn van de bond. Coaches die een atleet begeleiden op het NK moet ook lid zijn van de bond én moeten aan twee scholingsvoorwaarden voldoen:

  1. Het succesvol afronden van de actuele Code Of Points training in de discipline van de atle(e)t(en) die hij/zij begeleidt (Aerial Hoop, Pole Sports en/of Artistic&Ultra)
  2. Het succesvol afronden van de cursus Anatomy, Physiology and Biomechanics. Mocht je al een achtergrond hebben met kennis van het menselijk lichaam is het mogelijk dit bij de IPSF aan te geven om wellicht een vrijstelling te verkrijgen.

De coach moet de certificaten voor bovenstaande mailen naar nk@paalsportbond.nl om endorsed te zijn op het NK. Alleen endorsed coaches mogen de atleet begeleiden en krijgen vrij toegang.

Reacties zijn gesloten.