Training & Coaching

Om kwaliteit op het NK te garanderen moedigen we elke atleet aan om te werken met een coach. Een coach is een professional in de paalsport die verstand heeft van het menselijk lichaam, de paalsport met zijn specifieke mogelijkheden en de begeleiding van iemand hierin. Om door PBN als coach gezien te worden zijn er eisen waaraan je moet voldoen. Meer informatie daarover vind je onderaan deze pagina. Door als atleet te werken met een goed opgeleide coach geef je jezelf niet alleen meer kans op winst in een competitie, je vergroot ook je eigen veiligheid bij het trainen en stimuleert je eigen groei doordat een goede coach je op een gezonde manier zal uitdagen het beste uit jezelf te halen.

Goede coaches ontstaan niet zomaar. Zij worden goed door het volgen van scholing, het regelmatig updaten van hun paalsport-kennis en natuurlijk ook veel ervaring in het werken met mensen. Uiteraard is een EHBO-diploma een minimale vereiste om in goede handen te zijn. Een opleiding op gebied van anatomie of een sportinstructor-opleiding (bijv. CIOS) geeft ook al een mooie basis.

Voor scholing specifiek op het gebied van paalsport en coaching heeft de IPSF cursussen ontwikkeld en gaan er de komende tijd nog meer scholingen ontwikkeld worden. Er is een opleiding anatomy en zelfs een opleiding voor hen die specifiek met jeugd willen werken. Voor basiskennis van de wedstrijden is er de cursus Code Of Points. Deze kun je ook als atleet volgen. In ontwikkeling is de opleiding tot pole-instructor. Tevens vind je hier de opleidingen die nodig zijn om jurylid te zijn. Kortom, er is expertise genoeg in huis te halen!

Alles is terug te vinden op: ipsf.thinkific.com

 

Belangrijk om te weten: Atleten die mee willen doen aan het NK moeten lid zijn van de bond. Coaches die een atleet begeleiden op het NK moet ook lid zijn van de bond én moeten aan twee scholingsvoorwaarden voldoen:

  1. De Code Of Points training in seizoen 2018/2019 succesvol hebben afgerond
  2. De cursus Anatomy, Physiology and Biomechanics succesvol gevolgd hebben. Mocht je al een achtergrond hebben met kennis van het menselijk lichaam is het mogelijk dit bij ons aan te geven. In overleg met de IPSF zouden er dan wellicht vrijstellingen te geven zijn.

Door het aanleveren van je certificaten aan PBN (mail naar nk@paalsportbond.nl) wordt je als coach officieel, oftewel “endorsed”. Atleten raden wij aan deze trainingen ook te volgen voor je eigen inzicht en ontwikkeling, maar je bent het niet verplicht.

Gecertificeerde coaches, juryleden etc. kun je vinden (als ze zich aangemeld hebben) in het register bij de IPSF. Kijk daarvoor op: http://www.polesports.org/courses/register (let op het jaartal!)

Tot slot biedt de IPSF ook een virtuele coach aan!

Reageren is niet mogelijk